Wyżywienie

Wyżywienie

Funkcja wyżywienie gościa hotelowego jest w programie bardzo rozbudowana i w zależności od potrzeb hotelu może być w mniejszym lub większym stopniu wykorzystana.

Zaczynając od minimalnej funkcjonalności, czyli ustawianiu ręcznym żywienia gościa aż do uzyskania pełnej automatyki przypisującej odpowiednie posiłki, diety i obciążenia.
Do tego dochodzą funkcje przypisywania stolików i zmian, na których gość może spożywać posiłek. Dzięki systemowi możliwa jest kontrola korzystania z posiłków przez gości oraz planowanie i kontrola posiłków wydawanych gościom zewnętrznym.

Zaplanowane wyżywienia gościa (ręczne lub automatyczne), w każdym momencie może zostać poddane edycji, zgodnie z życzeniami gościa.

Słownik Przedziałów wiekowych pozwala określić nie tylko żywienie dzieci (tzw. połówki) ale zastosować kilka wariantów posiłków zależnych od wieku (np. inne porcje nie tylko dla dzieci, ale również dla seniorów).

Program S4H posiada oczywiście odpowiednie moduły tworzące raporty dotyczące żywienia. Przedstawiają one m.in. wyżywienie gości szczegółowo lub sumowane wg dni, typów posiłków diet.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 1